Varen in Groningen?
Deze hotspots kun je zien vanaf het water

Varen in Groningen is altijd een goed idee. De stad wandelend verkennen is leuk, maar vanaf een rondvaartboot pas echt een belevenis. Dobber door de grachten in het zonnetje, nip van je favoriete drankje en luister naar de muziek van je eigen playlist. Ondertussen vaar je langs alle hotspots die de stad te bieden heeft. Zoals onder andere de Martinitoren en de Hoge der A en Lage der A. Wil je privé of met een groep varen in Groningen? Dit kun je allemaal zien vanaf het water.

Deze hotspots maken varen in Groningen een must-see

Varen in Groningen doe je om verschillende redenen. Zeker als je kiest voor Boot Groningen. Onze open rondvaartboten zijn op zich al een bezienswaardigheid. Als jij tijdens het varen geniet van lekkere muziek en drankjes, luister je naar de boeiende verhalen van onze schipper terwijl je de mooiste spots voorbij ziet komen. Gewoon vanaf het water!

Martinitoren

Martinitoren Groningen

Wie kent deze toren niet? Tijdens het varen door de grachten van Groningen zie je de Martinitoren, oftewel d’ Olle Grieze, vanuit een heel ander perspectief. Vanaf het water zie je de 97 meter hoge toren uit 1496 van dichtbij. Tegelijkertijd kun je ook een blik werpen op één van de mooiste gebouwen die stad Groningen rijk is, het Forum.

Pakhuizen Hoge en Lage der A

Amsterdam? Nee hoor! De pakhuizen die je vanaf het water ziet tijdens het varen in Groningen zijn veel mooier. Sterker nog, ze hebben een indrukwekkende geschiedenis die onze schipper je graag vertelt. Houd je mobiel bij de hand want dit is niet voor niets de meest gefotografeerde plek in Groningen. Dat wil je tijdens het varen niet missen, toch?

Noorderhaven

Noorderhaven

Terwijl we tijdens het varen in Groningen de Westerhaven langzaam verruilen voor de Pakhuizen kun je vanaf het water genieten van al het moois dat de Noorderhaven te bieden heeft. Wat dacht je van historische schepen en de rijksmonumenten? Tijdens het varen waan jij je in Groningen tijdens de 16e en 17e eeuw. Wat een handelshaven moet dit zijn geweest!

Stadsschouwburg

Stadsschouwburg,_Groningen
Bron: Wikipedia

Vanaf het water zie je de Stadsschouwburg van Groningen letterlijk van een heel andere kant. Dit rijksmonument, met een neorenaissance bouwstijl, is de thuishaven van zowel Nederlandse als buitenlandse sterren. Terwijl de muziek langzaam in de verte verdwijnt, dobberen we de schouwburg aan de Turfsingel voorbij op weg naar nog meer hotspots.

Varen in een rondvaartboot van Boot Groningen?

Wil je varen in Groningen met een open rondvaartboot? Dan kun jij je verheugen op nog meer moois dat je vanaf het water kunt zien. 

Zowel de Keyzer als de Admiraal zijn open rondvaartboten met een verhaal. Onze schippers vertellen je er tijdens de ervaart graag iets meer over. 

Bij Boot Groningen geniet je van de volgende voordelen:

  • Privé of groepsrondvaarten van 1 tot 3 uur

  • Open rondvaartboten

  • Premium audiosysteem aan boord

  • Onbeperkt bier, wijn of frisdrank

  • Varen langs de mooiste bezienswaardigheden van Groningen

  • Eenvoudig online boeken

Varen in een rondvaartboot van Boot Groningen?

Wil jij varen in Groningen met een groep vrienden of vriendinnen? Ter ere van een speciale gelegenheid of een vrijgezellenfeest? Bij Boot Groningen doen we dat nét even anders. Je vaart langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Natuurlijk in een hippe open rondvaartboot mét een bluetooth audiosysteem. Houd je eigen playlist dus zeker bij de hand. Boek jij jouw favoriete rondvaart bij Boot Groningen? Dan zorgen wij voor de drankjes.